Women of LolaLiza anneke Women of LolaLiza anneke

Een pleegmama die zich engageert voor kinderen uit crisissituaties, Anneke werd genomineerd door haar mama, die haar dochter’s kracht graag in de verf wou zetten.

Women of LolaLiza liesbeth dillen Women of LolaLiza liesbeth dillen

KAN JE JEZELF KORT VOORSTELLEN?

Ik ben Anneke Raquet, 36 jaar oud. Zoals vele andere vrouwen begon mijn biologische klok rond mijn dertigste te tikken. Ik kwam net uit een stukgelopen relatie en voelde me nog niet klaar om opnieuw in de liefde te duiken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om mijn kinderwens als single in te vullen en zo ben ik terechtgekomen bij pleegzorg. Ondertussen zijn we vijf jaar verder en heb ik reeds vijf baby’s en peuters in crisissituaties mogen opvangen. Soms konden de kinderen na enkele weken of maanden weer terug naar huis, in het andere geval werd er gezocht naar een oplossing op lange termijn.

Door dit engagement had mijn mama me genomineerd voor de LolaLiza power woman award en dat geeft mij een heel warm gevoel. Steun en appreciatie vanuit je eigen familie voor wat ik doe is van onschatbare waarde!

Mijn mama weet hoe moeilijk pleegzorg te combineren is met een fulltime job, zeker als alleenstaande. De ouders van een pleegkind blijven namelijk ook zoveel mogelijk betrokken via bezoekmomenten en hebben inspraak bij belangrijke beslissingen. Je deelt als het ware het ouderschap.

HOE MOETEN VROUWEN ELKAAR STEUNEN?

Vanuit mijn eigen verhaal kan ik andere vrouwen steunen door een warme thuis te geven aan hun kinderen waarvoor ze tijdelijk niet zelf kunnen zorgen. Ik hoop dat mijn verhaal andere vrouwen inspireert om zich te engageren voor pleegzorg en op die manier steun te bieden. Zelf vind ik steun door ervaringen uit te wisselen met en adviezen te vragen aan vriendinnen tijdens onze koffiekletsen, of via bepaalde themagroepen op social media.

WIE IS JOUW INSPIRING WOMAN?

Ik moet het niet ver zoeken; mijn inspiratiebron is zonder twijfel mijn mama. Net op het moment dat ik op een roze wolk zat met mijn eerste pleegkind kreeg zij borstkanker. Ze moest op korte tijd meerdere operaties ondergaan maar heeft nooit de moed verloren. Ze is een echte levensgenieter.

WAT IS HET BESTE ADVIES DAT JE OOIT HEBT GEKREGEN?

Alles wat gebeurt heeft een reden. Dit haalde ik uit een boek van Mira Kirshenbaum. Met deze gedachte in mijn achterhoofd heb ik negatieve ervaringen in mijn leven beter kunnen relativeren en er vaak zelfs iets positiefs uit kunnen halen.

WAT IS JOUW POWER LOOK, IN WELKE OUTFIT KAN JIJ DE WERELD VEROVEREN?

Elke outfit gecombineerd met hakken! Dit moeten geen metershoge stiletto’s zijn, maar het dragen van een hak(je) geeft je lichaam een elegante en vrouwelijke houding. Dat geeft mij een zelfvertrouwen-boost.

WAT IS EEN BELANGRIJKE BOODSCHAP DIE JE AAN ANDERE VROUWEN WIL OVERBRENGEN?

Blijf jezelf! Leef je leven volgens je eigen dromen en ambities, niet die van een ander.