ADVICES
mei 13, 2020
mei 13, 2020
Getting back on track in
15 STEPS
Van elke dag kleden voor de keuken en de woonkamer naar ons klaarmaken voor ons leven terug om gang te krijgen.

Na wekenlang in lockdown te zitten mogen we nu eindelijk weer wat meer buiten komen, maar onze normale gang van leven lijkt zo ver van de realiteit.
Dit blogartikel is toegewijd aan 15 dingen die we kunnen doen om terug op gang te komen. Tegelijkertijd gaat het ook over een betere balans vinden dan voor de quarantaine en meer tijd te schenken aan zaken die we snel uit het oog verloren in ons pre-corona leven.

shopping

1. Shop ‘till you drop

Online shoppen is leuk en efficiënt maar niets tipt aan ‘the real thing’. We kunnen eindelijk weer aan stofjes voelen, nieuwe outfits samenstellen en wegdromen tijdens het shoppen. Alles met de nodige veiligheidsmaatregelen. Na de weken die we hadden voor onze spring cleaning hebben we een hoge nood aan een nieuwe lading zomerkledij.


restaurant

2. Uit eten

Hoewel de restaurants niet allemaal gesloten waren en takeaway of bestelling vaak nog een optie waren is het toch een ervaring uit ons gewone leven dat we missen. Het zal nog afwachten zijn hoe restaurants met de exit-strategie omgaan maar creativiteit is al zeker de boodschap. In Amsterdam is er een restaurant dat koppels in mini serres zet en als het ware dus in een bubbel plaatst. Toch op restaurant en nog intiemer ook, hoe leuk!


pause café

3. Coffee break

Nu onze corona-bubbel uitgebreid mag worden en we stillaan weer mogen afspreken, klinkt een koffieklets fantastisch. Een hele babbel toegewijd aan alles wat we wel en niet leuk vonden aan de lockdown en hoe blij we zijn dat we deze nare periode achter ons kunnen laten.


banc

4. Bench binging

Al onze wandelingen tijdens de lockdown met die bankjes die onze ogen uitstaken. Het is tijd, we mogen eindelijk eens gewoon luieren en luisteren naar de omgeving zonder in constante beweging te zijn. Wij hebben er alvast zin in, of je nu voor één bankje gaat of voor ze allemaal.


coiffure

5. Please save my hair!

Ladies met gekleurd haar (en degenen die gesneuveld zijn tijdens de knip-je-eigen-haar-trend) zullen deze graag horen komen. Bijna 8 weken zonder kapper, onze steun en toeverlaat. Hopelijk heb je je afspraak al geboekt en anders is dit een goede hint om er snel werk van te maken!


promenade

6. Samen wandelen

Onder het motto, better together: blijf wandelen! Als er één ding is dat we hebben geleerd uit deze lockdown is het wel dat bewegen en genieten van een frisse lucht wel echt een belangrijke taak is die we te vaak over het hoofd zagen voor de lockdown. Geniet van een wandeling met een vriendin!


sport

7. Toerist in eigen land

Binnenkort mag het terug, dus welke Belgische stad of regio staat op jouw verlanglijstje? Namen, Limburg, Antwerpen of het Pajottenland? Overal is wel iets leuks te doen en geloof ons - alles zal uitgepluisd worden. Binnen de kortste keren kennen we het allermooiste bos in ons land, de beste plek voor een ijsje en de allerbeste pasta adresjes uit ons hoofd.


picnic

8. Picknick in het park

Het moment dat we op ons gemak in het park mogen gaan neerzitten, gaan de parken vollopen. Ja, je hoort het goed, “neerzitten”. Het is dus van groot belang dat je voorbereid bent. Welke picknick? Met wie? Welk park en vooral waar in het park? Zoek op voorhand al plekjes uit met minder volk. We moeten niet overstappen van alleen eten naar eten met ALLE Belgen.


yoga

9. Ciao coronakilo’s

We merken hoe ‘out-of-shape’ we echt zijn en hoe hard we ook proberen te sporten thuis of rondom ons huis, we hebben nood aan de fitness en alle andere sporten. Zelfs al is het om ons kapot te lachen tijdens het sporten (die 40 squats waren makkelijker voor we 7 weken thuis zaten in de zetel), onze buikspieren zullen we trainen. Niemand zal ons stoppen om onze Summer body toch nog te krijgen.


travail

10. Back to work

Nooit meer zal je zo snel zeggen “ugh die van Marketing is weer zo luid aan het bellen”. Voor eeuwig zal je denken aan het voorjaar van 2020, de coronacrisis, waar je met een schreeuwende baby een call moest beantwoorden of aan je kleuter moest uitleggen dat het muisstil moet zijn; elke dag, héél de dag. Wat mis je je collega’s en je eigen plaatsje zo ontzettend hard. We kijken al uit naar onze lunchbreak met hen.


party time

11. No, I did not forget!

Ga shoppen voor alle verjaardagen die je hebt moeten missen door de quarantaine. Als alle winkels terug opengaan kan je echt iets gaan kopen en volgens de regels van de social distancing gaan afgeven. Beter laat dan nooit, want ocharme al die mensen die hun verjaardag op hun eentje hebben moeten vieren.


nail

12. Mani-Pedi

Me-time die hoognodig is. Onze favoriete nagelbar heeft ons gemist en wij hun ook *kijkt naar zelfgelakte nagels*. Kies een nieuwe zomerkleur en ga all out. Enjoy!


rendez-vous

13. Die belangrijke afspraak verzetten

Er zijn een aantal maanden in ons jaar gesneuveld. Dit is een friendly reminder dat je die jaarlijkse oogarts of tandarts controle, die tijdens de lockdown gepland was, moet verzetten. Gezondheid komt altijd op de eerste plaats dus maak hier zeker tijd voor vrij.


travail

14. Karaoke night with friends

Wat we allemaal massaal hard hebben moeten missen is het sociaal contact. Onze oplossing? Ga eens volledig crazy. Maak een playlist met allemaal hits van de good old days en dans en spring mee. Zorg er zeker voor dat er genoeg klassiekers tussen zitten zodat iedereen kan mee schreeuwen. Plezier verzekerd!


help

15. Help the ones in need

Nu ons leven terug rustig op gang komt, mogen we niet vergeten dat er nog voor een lange tijd mensen zijn die zeer hard moeten oppassen. Zoals onze grootouders, maar ook mensen met lage immuunsystemen of chronische ziektes bijvoorbeeld. Blijf een mondmasker dragen en blijf zeker anderen helpen.


LolaLiza verwelkomt je terug in de bewoonde wereld,

New Year look