INSPIRATION
december 23, 2021
december 23, 2021
LolaLiza’s Warmste Busje
rijdt langs zes goede doelen
Wij trokken met LolaLiza’s Warmste Busje door België en deelden 1500 kledingstukken rond bij zes goede doelen.

Vrouwen empoweren, dat is onze absolute missie. Een missie die we ook tijdens de feestdagen willen doortrekken. Daarom gingen we met ons tot de nok gevulde Warmste Busje met 1500 gloednieuwe warme truien en jassen op pad. We hielden halt bij zes goede doelen over heel België die zich inzetten voor vrouwen. Zo hopen we deze dagen ook een beetje warmer te maken voor vrouwen die het nodig hebben.

Practice what you preach. Met die wijsheid in ons achterhoofd was het voor ons dan ook vanzelfsprekend om in deze periode iets te ondernemen: vrouwen in kwetsbare situaties een hart onder de riem te steken. Iedere vrouw verdient het om zich goed te voelen, ongeacht haar achtergrond of de grootte van haar portemonnee.

charity-drive

Een extra plus: terwijl we deze kleding schenken, springen we ook op een duurzame manier om met onvermijdelijke overstock. De kledij krijgt een tweede kans én maakt echt een verschil voor hun nieuwe eigenaars. Wij hebben de smaak te pakken en willen vanaf nu ieder jaar organisaties steunen met onze warme kleding. LolaLiza’s Warmste Busje wordt de eerste van vele eindejaarsacties.

Zes goede doelen

Voor deze actie kozen we zes goede doelen uit die ons nauw aan het hart liggen. In Vlaanderen kozen we voor De Stobbe, Het Zijhuis en Huis Klaas. De Stobbe is een centrum voor ouders en kinderen, dat gezinnen versterkt in hun kracht, kansen geeft en samen met hen bouwt aan een toekomst. Het Zijhuis biedt opvang aan vrouwen en mannen, al dan niet met kinderen, die te maken hebben met intrafamiliaal geweld. Huis Klaas helpt vrouwen die aan kanker lijden met kleding, interieur, speelgoed en een babbel.

In Wallonië gingen we langs bij ASBL Nativitas, Los Amigos en Maison d'accueil SANS LOGIS. ASBL Nativitas biedt hulpbehoevende of geïsoleerde vrouwen, ongeacht hun leeftijd, afkomst, cultuur of godsdienst een warme plek. Los Amigos helpt gezinnen die werden getroffen door de overstromingen eerder dit jaar. Maison d'accueil SANS LOGIS verschaft onderdak, begeleiding en alle nodige hulp aan mensen in nood, daklozen, hulpbehoeftigen, kansarmen of mensen in precaire omstandigheden.

We blikken terug op een geslaagde eerste eindejaarsactie en kunnen niet wachten om dit volgend jaar te herhalen.
Fijne feestdagen!

charity-drive