COLLECTION
juli 15, 2020
juli 15, 2020
Summerproof met
AN LEMMENS
“ik wil dat iedereen zich 100% goed en zelfzeker voelt in mijn collectie”

Na het daverende succes van de vorige feestcollectie is An Lemmens terug voor een nieuwe collectie. Ze stelt ons een kleurrijke collectie voor met stukken om van te snoepen! Ontdek hier hoe An het ontwerpproces ervaarde en hoe ze haar collectie zal dragen deze zomer.

We hebben al eens samengewerkt en dat was een groot succes. Had je dit toen verwacht?

Ik had vooral gehoopt zal ik zeggen.(lacht) Ik voelde het wel broeien, naar aanloop van de launch kreeg ik enorm veel berichtjes en reactie, maar het blijft spannend tot de collectie in de winkels hangt. Het bleek dan inderdaad een groot succes en dat deed wel enorm veel plezier om te zien en te horen.

Ik hield ervan om mijn inbox te zien volstromen met foto’s van vrouwen die mijn jurk of broekpak gekocht hadden en aanhadden tijdens het kerstfeest.

Cache-coeur jurk met bloemenprint

Hoe was het design proces bij deze nieuwe collectie voor jou?

Ik ben natuurlijk geen technische ontwerpster maar ik heb wel duidelijke ideeën en dan vond ik het wel super dat we zo goed overeen kwamen. Ik werd gehoord door jullie en mijn ideeën werden perfect vertaald naar wat ik voor ogen had. Er was heel duidelijke communicatie en we zaten echt op dezelfde lijn.

Kan je deze collectie in 3 woorden omschrijven?

Feel good, Good vibes en een statement piece. Oei, dat zijn er al te veel! (lacht). Ik zie echt een vrouw die zich goed voelt in haar vel ongeacht welke maat, kleur,... of eender wat. Elke vrouw is mooi en de moeite waard, maar het is ook belangrijk dat ze dat kunnen uitstralen naar anderen en ook iemand anders zo een goed gevoel kunnen geven.

Het is duidelijk dat de collectie erg kleurrijk en uitbundig is, is dit een illustratie van hoe jij in het leven staat? Dat je alles kleurrijk en positief bekijkt?

Ja absoluut! De feestcollectie was ook een weergave van mezelf. Hoewel er een groot contrast is tussen beide collecties representeren ze mij allebei. Bij de zomer collectie wou ik stuks die op zich al een heel groot statement waren. Dus daar heb ik gekozen voor opvallende prints en kledingstukken die op zich staan.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Mijn stijl in mijn vrije tijd verschilt enorm van mijn stijl tijdens het werk. Mijn persoonlijke stijl is echt super comfy. Ik trek graag ‘s ochtends iets aan waar ik de rest van de dag niet meer over moet nadenken. Dat heb ik in mijn collectie ook proberen te doen, je kan eigenlijk alle fases van de dag doormaken in één zelfde kledingstuk zonder dat je ooit over- of underdressed bent.

Met welke accessories zou jij je collectie combineren?

Ik denk dat een goede oorbel en een leuke handtas wel een leuk idee is. Maar wat ik het leukste vind aan heel de collectie is dat de jurken zo een statement zijn dat niemand eigenlijk naar de accessoires zal kijken. (lacht)

Cache-coeur jurk met bloemenprint

Voor welke vrouw heb je de collectie ontworpen?

Elke vrouw, Ik ben echt uitgegaan van vrouwen die heel graag hun vormen laten zien maar ook vrouwen die eerder zeggen van “doe mij maar iets losser want ik voel mij toch niet zo zeker over mijn buik, of poep of mijn armen”. Dat heb ik geprobeerd ook in deze collectie te verwerken. Ik wil dat iedereen zich echt 100% goed en zeker kan voelen in deze collectie.

Je hebt 6 stuks bij ons ontworpen. Op welke momenten zou je elk van deze stuks dragen?

De maxidress die in twee kleuren bestaat is echt een easy-go-to stuk. Het is mijn absolute favoriet omdat je deze jurken elke dag, altijd en overal kan dragen. Je kan daar een heel simpel sandaaltje onder dragen en daar hoeven eigenlijk geen juwelen niet meer bij.
Ik vind persoonlijk dat de playsuit wel iets rock ‘n Roll heeft. Hoewel er geen festivals zijn deze zomer is deze helemaal klaar om te rocken op een festivalweide. Als alternatief kan je ook in de tuin zitten en met vrienden genieten.

De muntgroene jurk met bloemen vind ik echt een jurk voor een receptie of een avondfeest.
De jurk met watermeloenen en de jumpsuit met ananasprint vind ik beiden geschikt voor de werkvloer en perfect om direct daarna op een terrasje te gaan zitten of naar een BBQ te gaan.

Wie is je Fashion icon?

Dat heb ik eigenlijk echt niet. Maar als ik iemand moet kiezen dan misschien mezelf (lacht). Ik draag gewoon wat dat ik mooi vind en waar ik mij goed in voel. Ik ben eigenlijk niet zo bezig met trends maar blijkt dat ik er toch wel wat gevoel voor heb.

Voor vele mensen zal deze zomer een staycation worden. Heb je tips of hotspots voor in eigen land?

Wat ik een heel mooi plekje vind is , en ik heb al bang om dat te zeggen want dan gaat iedereen daar naartoe gaan (lacht)..., maar dat is Furfooz. Dat is een Natuurpark bij Dinant waar je hele mooie wandelingen kan doen. Je komt prehistorische grotten tegen en daar is ook echt teken van leven gevonden en een oud Romeins badhuis dat ze daar hebben opgegraven.

Welk zomer lied past volgens jou perfect bij je collectie?

Everybody is a star van Sly & the family stone, dit lied past perfect bij de collectie. Ik denk dan aan een luie zomeravond met een cocktail op een terrasje, nagenieten van een hele dag zon.
Cache-coeur jurk met bloemenprint

New Year look