ADVICES
maart 30, 2021
maart 30, 2021
Alles wat je moet weten over sizing bij LolaLiza:
We breiden onze matenreeks uit tot maat 48!
Bij LolaLiza proberen we ons altijd te verbeteren om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Of je nu een kleine of een grote maat hebt, wij willen dat je jouw goed voelt in onze LolaLiza kleding. Het gaat niet alleen om een mooie outfit of een mooi uiterlijk, het is veel meer dan dat.

Kleren kunnen ons helpen, ons goed te voelen en zelfvertrouwen op te bouwen. Voor deze gelegenheid hebben Alessia Amodio, Axelle Blanpain, Alexa Innuso, Aglae Dreyer, Margo Bazuin en Lena Maes, mode-influencers met hun eigen stijl, enkele van onze vragen beantwoord. Ze delen hun must-haves en onthullen hun kleine geheimpjes...

Er is niets zo frustrerend als shoppen om vervolgens niet leuks te vinden. Of nog erger, dat het model gewoonweg niet bestaat in jouw maat. We hebben dit wel bijna allemaal al eens meegemaakt. Bij LolaLiza variëren de maten van 34 tot 48. Recent werd de maat 48 toegevoegd aan onze matenlijst. Elke vrouw wilt zich comfortabel en stijlvol voelen in haar outfit. Het vinden van kledingstukken die een perfecte pasvorm hebben is een uitdaging. De tijden waar enkel maatje 34 in de kijker werd gezet in de mode industrie is al lang voorbij. Tegenwoordig is de representatie van een realistische, vrouwelijke bevolking cruciaal voor de klanten. Een mix van hoe het er echt aan toe gaat is wat iedereen echt wilt zien. Of je nu een kleine maat, een in-between maat of een plus size draagt, LolaLiza heeft voor ieder wat wils.

Voor deze gelegenheid hebben we influencers met hun eigen stijl geïnterviewd. Aglae Dreyer, Margo Bazuin, Lena Maes, Alessia Amodio, Axelle Blanpain en Alexa Innuso delen hun must-haves en onthullen hun geheimen…


Aglae Dreyer (Model)

Aglae looking to the side wearing a LolaLia shirt-dress with belt with a chequered wool jacket with pockets.

Aglae is een model sinds haar 16de. Haar boodschap naar onze community is om niet te luisteren naar wat de andere zeggen of denken over jouw looks. "We kleden ons voor onszelf en als jij je goed voelt, het leuk vindt en er mooi uitziet, is dat het enige wat telt. Uiteindelijk zijn onze lichamen gewoon zoals ze zijn."

Verder wil ze tegen alle vrouwen zeggen dat ze hun instinct moeten volgen en niet naar andere luisteren. Wat telt is wat je van jezelf vindt als je naar jezelf in de spiegel kijkt. Als je denkt dat het cool is, moet je het gewoon dragen. Aglae denkt niet dat er iets is dat te sexy of niet sexy genoeg is, dat flatterend is of niet, het is iets dat zo persoonlijk is.

Iemand die zeker deuren heeft geopend voor plus size modellen in de mode industrie is Ashley Graham. Aglae houdt van haar energie, een rolmodel waar ze naar op kijkt. Wat Aglae het leukst vindt aan zichzelf, is dat ze een mooie glimlach heeft en een goed gevoel voor humor. Ze is een zeer spontane vrouw. Wij denken dat ze iemand is die je zeker als beste vriendin wilt hebben!

De fashion tip die ze meegeeft is het accentueren van de kenmerken die je graag ziet bij jezelf. Haar persoonlijk lievelingskenmerk is het haar taille, als ze een leuke jurk draagt doet ze er graag een riem bij voor haar mooie rondingen te accentueren.

"Mijn LolaLiza must-haves zijn de mooie jurken. Ik kan altijd een jurk vinden waar ik me comfortabel in voel. Met een jurk kan het nooit misgaan. Als ik niet echt weet wat ik zou dragen, kies ik gewoon voor een jurk! Er zijn dagen voor jurken en dagen voor jeans en ik hou van beide die jullie bij LolaLiza hebben.”

Margo Bazuin (Webdesigner en Blogger)

Margo smiling wearing a long LolaLiza dress with small floral print and beige short blazer without buttons.

Margo is webdesigner van beroep, in haar vrije tijd schrijft ze graag blogs en post ze regelmatig op Instagram. Ze is iemand die modebewust en graag mee is met de fashion trends.

Wat ze het leukst vindt aan zichzelf is haar mooie glimlach en haar haarkleur. Ook vindt ze het leuk dat ze heel spontaan en zorgzaam is. Iemand naar wie ze opkijkt als rolmodel voor body positivity is Iskra Lawrence. Zij accepteert wie ze is en dat vindt ze zo mooi aan haar.

De belangrijkste tip van Margo aan iedere vrouw is: probeer het gewoon uit! Ze krijgt vaak berichtjes van vrouwen die het mooi vinden wat zij draagt, maar dat het hen niet staat. Margo's advies aan iedere vrouw is om gewoon te proberen en terwijl je uitzoekt wat wel en niet bij je past, leer je jouw lichaam en jouw stijl beter kennen.

"Mijn LolaLiza must-haves zijn ongetwijfeld de jurken. Vooral midi-jurken met een mooie riem zijn absoluut onmisbaar in mijn kleerkast. Ik heb zelfs mijn moeder overtuigd om enkele LolaLiza jurken te kopen!"

Lena Maes (Stylist and founder of @held.antwerp)

Mirror selfie of Lena smiling wearing a LolaLiza lila long tailored dress with V-neck with an almond green knitted tank top.

Lena is een vrouw die positief staat in het leven, een trotse moeder van drie. Ze heeft haar passie voor mode achtervolgd. Het mooiste aan zichzelf vindt ze dat ze heel positief en zorgzaam is. Ze houdt van haar stevig natuurlijk haar, ze kan er veel dingen mee doen en wisselt het graag af en toe af. De persoon naar wie ze opkijkt is haar moeder, ze is er altijd voor haar geweest. De tweede persoon naar wie ze opkijkt wat betreft body-positivity is Amy Vandeputte (@FastForwardAmy), een sterke onderneemster met veel talent.

"De styling tips die ik altijd aan mijn klanten geef is dat het niet uitmaakt welke maat je draagt als je zelfverzekerd bent, zal je outfit je goed staan." Veel mensen denken dat ze er alleen goed uitzien in kleinere maten, maar dat is niet waar. Vaak zullen vrouwen zich verstoppen in donkere kleuren, maar het dragen van verschillende kleuren kan ook perfect helpen. Hoe meer kleuren, hoe beter. Probeer je alleen niet te verstoppen achter donkere kleuren.”

“Must-haves? Ik hou van de LolaLiza jurken, het is een volledige look! Je kunt er leuke accessoires aan toevoegen, leuke sneakers, een pullover, .... Er zijn veel mogelijkheden om een jurk te stylen, je kunt classy of casual zijn.”

Alexa Innuso (Blogger, content creator)

Alexa posing and smiling wearing our blue tweed blazer and a sleeveless lurex tank top with a white loose trousers with shiny buttons. Her outfit is accessorized with a small bag with crocodile pattern.

Alexa is bijna 25 jaar oud en zit in haar laatste jaar bij HEC. Ze doet een master in sales management. Inmiddels is ze al 3 jaar fashion blogger en een echte shopaholic! Het maken van foto's en video's en het delen met haar Instagram community is iets waar ze echt van geniet. Ze is ook een dierenvriend en ze houdt van reizen. Haar favoriete stad is Milaan (als een echte fashionista).

Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, Alexa is een erg dynamisch en sociale vrouw. Ze houdt van haar persoonlijkheid en haar manier van denken. Ze is een heel eerlijk persoon, die niet weet hoe ze moet liegen. Een spraakzaam en zeer open-minded vrolijk persoon die houdt van haar levensstijl en de projecten die ze in gedachten heeft. Fysiek gezien, houdt ze erg van haar ogen.

Iemand die ze graag volgt op Instagram is Rianne Meijer. Ze is een super sexy chick zonder complexen! Ze onthult op haar Instagram de realiteit van de perfecte foto's die we elke dag zien. Rianne heeft het er elke dag over op haar account en bewijst dat alle vrouwen mooi zijn. Haar voor en na foto's zijn geweldig.

“Ik vind mijn geluk altijd bij basics. LolaLiza heeft een heel mooi assortiment van basics die je kunnen helpen om een mooie outfit samen te stellen. Ik ben momenteel geobsedeerd door de blazer van de Touch Of Spring collectie. Ik raad iedereen aan om hem te gaan halen voor het te laat is!"

Axelle Blanpain (Entrepreneur and content creator)

The smiling Axelle wearing a baby-doll dress with colourful print.

Axelle is een onderneemster en content creator van Brussel. Het begon allemaal 10 jaar geleden, toen ze modedesign studeerde in Parijs. Ze besloot haar blog te beginnen om haar looks, shopping en beste beauty tips te delen. Vandaag lezen veel mensen met plezier haar blog posts en zien ze haar content graag op Instagram.

Wat Axelle het leukst vindt aan zichzelf is dat ze een erg zorgzaam persoon is. Ze probeert altijd te zorgen voor iedereen van wie ze houdt. Ze leert ook om zo zorgzaam mogelijk voor haarzelf te zijn, maar dat is niet altijd even makkelijk! Axelle zal zichzelf nooit te serieus nemen, ze heeft een gevoel voor humor. Fysiek houdt ze van haar haar, ze verzorgt het elke dag en haar inspanningen zijn de moeite waard!

"Ik heb niet echt een "body positive" rolmodel, ik denk dat er zo veel inspirerende vrouwen over de hele wereld zijn! Ik ben echt blij om elke dag nieuwe Instagram- of Youtube-accounts te ontdekken die me inspireren en me helpen inzien dat er niet zoiets is als één ideaal lichaamstype."

Axelle's modeadvies: “Het belangrijkste voor mij is om de juiste mix te vinden van wat je mooi vindt, wat bij je past en waar je je goed in voelt. Veel vrouwen zijn bang om nieuwe coupes of stijlen uit te proberen, terwijl ze misschien net het model vinden waar precies naar ze op zoek waren. Het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen om nieuwe dingen te proberen, om te begrijpen waar jij je prettig in voelt en waar jij je mooi in voelt! Als je wat verlegen bent om dit in een winkel te doen, plaats dan een grote bestelling online en pas de kleding thuis. Niet alleen kan je dan meer in alle rust alles passen, maar je kan ook nieuwe combinaties creëren met de kleren die je reeds hebt. Als de kledingstukken je niet aanstaan, kan je ze gewoon terugsturen, zo eenvoudig is het!”

Verder vindt Axelle het belangrijk om leuke basics en enkele statement items te hebben in haar kleerkast. Zoals een mooie tas of een stevige riem die bepaalde looks kunnen accentueren.

Zelf is Axelle een fan van jurken, en bij LolaLiza vindt ze altijd dé jurk. Ze ziet altijd prachtige jurken met prints die perfect zijn voor het dagelijks leven. Een kleerkast met leuke basics vindt ze geweldig, maar elk seizoen voegt ze één of twee originele kledingstukken toe om haar looks een boost te geven! Volgens Axelle is Lolaliza daar de perfecte plek voor.

Alessia (Influecer, content creator)

The lively Alessia wearing a blue bat-sleeved pullover with a black short suede skirt and a small shoulder bag with croco pattern.

Alessia woont in Luik. Ze is influencer, content creator en viert dit jaar haar 10 jaar bestaan als blogger. Spontaan en optimistisch, dat is hoe Alessia zichzelf omschrijft. Het leuke aan haar is dat ze nooit negatief is, zelfs niet in de meest ingewikkelde situaties. Ze probeert altijd in alles het positieve te zien. Fysiek heeft ze geleerd om van zichzelf te houden. Als tiener krijg je een aantal complexen die je consumeren, en na verloop van tijd heeft ze echt geleerd om de kleine imperfecties van haarzelf te appreciëren. Het is niet elke dag makkelijk, want er zijn dagen die moeilijker gaan als andere maar na verloop van tijd heeft ze geleerd om van zichzelf te houden.

De Instagram-accounts die ze het liefst volgt zijn Coucou Les Girls (@coucoulesgirls), en Shera Kerienski (@shera). Het zijn vrouwen die geleerd hebben om zichzelf te waarderen om wie ze zijn. De manier waarop ze communiceren over body positivity is wat Alessia leuk vindt aan hen. Alessia's favoriete mode tip is om gewoon te dragen wat je leuk vindt! “Zo simpel is het, we hoeven ons leven niet moeilijker te maken. Als je je goed voelt in een outfit, draag die dan gewoon!"

“Mijn LolaLiza must haves zijn: een leuke high-waisted jeans die bij mijn figuur past, want die zijn moeilijk te vinden. Jeans zijn dé must-haves om in je kleerkast te hebben, ze zijn tijdloos. Persoonlijk hou ik van alle jasjes, kleine "bombers". Ik hou ervan dat het altijd een outfit extra stijl geeft, of het nu klassiek jas is of met prints. Het is echt een must voor die extra touch in je look. En als derde stuk zou ik een beige trenchcoat aanraden. Past overal bij en bij elk figuur. Het geeft een classy look maar je kunt het op je eigen manier stylen. Ik heb een streetstyle en ik draag mijn trenchcoat vaak met sneakers of easy wear. De trenchcoat zorgt voor een klassieke touch bij de look."

Signature

Get the look !

Tweed blazer - BLUE SKY - 1018828 Tweed blazer - BLUE SKY - 1018828
Laatste maten

Tweed blazer

€ 59,99

Tanktop met lurex zonder mouwen - CHAMPAGNE SAND  - 04005538_4007 Tanktop met lurex zonder mouwen - CHAMPAGNE SAND  - 04005538_4007
Laatste maten
€ 25,99 (-50%)
Lange getailleerde jurk met V-hals - LILA LAVENDER - 08102495_1332 Lange getailleerde jurk met V-hals - LILA LAVENDER - 08102495_1332
Laatste maten
€ 39,99 (-50%)
Gebreide tanktop met rib - ALMOND GREEN - 04005541_1724 Gebreide tanktop met rib - ALMOND GREEN - 04005541_1724
Laatste maten
€ 35,99 (-70%)
Lange jurk met fijne bloemenprint - OFFWHITE - 08601317_1001 Lange jurk met fijne bloemenprint - OFFWHITE - 08601317_1001
Laatste maten
€ 59,99 (-50%)
Korte blazer zonder knopen  - BEIGE BIRCH - 09100497_1929 Korte blazer zonder knopen  - BEIGE BIRCH - 09100497_1929
Laatste maten
€ 35,99 (-50%)
Korte rok van suede met grote zakken - BLACK - 07100807_1119 Korte rok van suede met grote zakken - BLACK - 07100807_1119
Laatste maten
€ 29,99 (-60%)
Babydoll jurk met kleurrijke print - LIGHT BLUE - 1019461 Babydoll jurk met kleurrijke print - LIGHT BLUE - 1019461
WEB EXCLUSIVE
€ 49,99 (-50%)
Pullover met vleermuismouwen - ROYAL BLUE - 04005545_1603 Pullover met vleermuismouwen - ROYAL BLUE - 04005545_1603
Laatste maten
€ 29,99 (-50%)
Kleine schoudertas met croco patroon - BLACK - 1014638 Kleine schoudertas met croco patroon - BLACK - 1014638
Laatste maten
€ 27,99 (-70%)
Losse broek met glimmende knopen - NATURAL WHITE - 06600459_2510 Losse broek met glimmende knopen - NATURAL WHITE - 06600459_2510
Laatste maten
€ 39,99 (-70%)
Kleine tas met croco patroon - BEIGE BIRCH - 1017119 Kleine tas met croco patroon - BEIGE BIRCH - 1017119
Laatste maten
€ 35,99 (-70%)