ADVICES
juni 3, 2020
juni 3, 2020
De terugkeer naar de buitenwereld:
DOE-IDEETJES
Nu de maatregelen wat versoepeld zijn en we meer uit ons kot mogen komen, kunnen we eindelijk denken aan andere activiteiten om onze agenda’s mee te vullen.

Want geef toe, wandelen met het hondje of gaan joggen in het bos is fijn, maar na de voorbije 2 maanden verlangen we om eens iets anders te doen. De maatregelen zijn dan wel minder streng, toch is nog niet alles toegelaten. Zin om uit je kot te komen, maar geen flauw idee wat gedaan? Heb je al gedacht aan het volgende?

1. De boekenwinkel binnenspringen voor een nieuw boek of tijdschrift.

Velen onder ons hebben de smaak van het lezen (weer) te pakken en nu is het ideale moment om jouw lectuur aan te vullen. Heb je het niet zo voor het kopen van boeken? Dan is het een goed idee om eens naar de bibliotheek te gaan. Tijdens je bezoek kom je misschien wel een oude bekende tegen en dan word je liever niet gespot in een lelijke joggingbroek of versleten T-shirt.

Een zijden rok is altijd gekleed en gecombineerd met een tof hemd en leuke accessoires ben je ready-to-go. Met je nieuwe lectuur kun je nadien gezellig thuis chillen in de zetel of op een tuinstoel in het zonnetje. Zalig toch!

selection 1

2. Naar de wekelijkse markt in jouw dorp of stad gaan

Boodschappen doen in de supermarkt is de voorbije maanden een erg stressvolle bedoening geworden als je het mij vraagt. We kennen ondertussen allemaal goed de frustraties tijdens een vluchtig bezoek aan de supermarkt.

Heb je nood aan een andere setting? Ga dan eens naar de wekelijkse markt bij jou in de buurt. Je kunt er evengoed je inkopen doen en dat in de frisse buitenlucht, wat wil een mens nog meer! Met de gepaste outfit waan je je meteen op vakantie, maar met weinig volk en dus meer mogelijkheid om afstand te houden.

dresses

3. Een kleine kleding swap houden met een goede vriendin

Velen hebben de voorbije weken tijd gehad om hun kleerkast grondig op te ruimen en een zak te maken om naar de kledingcontainer of kringwinkel te dragen. Misschien heb jij in die hoop een paar stuks liggen waarvan je weet dat je vriendin ze ook graag ziet en vice versa. Het uitgelezen moment om een kleding swap te houden bij één van jullie thuis – met respect voor de coronabubbel uiteraard. Om alles zo veilig mogelijk te houden, kunnen jullie elkaar de stuks al eens op voorhand tonen via videochat en alvast een kleine selectie maken.

Jouw vriendinnen kennen je door en door, maar je thuis een beetje opkleden kan zeker nooit kwaad. Een leuke maxi-jurk en slippers trek je in 1-2-3 aan en uit – handig wanneer je snel iets wil passen.

selection 3

Na de korte swap sessie kunnen jullie samen take-away bestellen en gezellig bijpraten, bijvoorbeeld over dat ene jurkje dat je online gezien had voor die geplande trouw (want het bijwonen van een trouw mag ondertussen gelukkig ook weer) en je graag eens in de winkel zou gaan passen. Een gouden tip, vergeet zeker niet je nieuwe stuks te wassen voor je ze draagt!
Hou het veilig en veel plezier!

- Sofie Dedrie

New Year look