INSPIRATION
november 12, 2021
november 12, 2021
Julie Taton x LolaLiza
Be classy, sassy & bossy!
LolaLiza bracht samen met creatieve duizendpoot Julie Taton een elegante capsule collectie uit. We stelden haar enkele vragen over de collectie en haar ideeën over mode. Laat je inspireren en shop je favoriete outfits van de hand van deze fashionista pur sang!

Na presentatrice en ex-Miss België is Julie Taton nu ook modeontwerpster. Met Julie Taton x LolaLiza creëerde ze een tijdloze en elegante kledinglijn. Ze combineert classics met stukken die in het oog springen. Very haute-couture. “De collectie bestaat uit heel comfortabele outfits en materialen waarin vrouwen – ongeacht lichaamstype – zich goed voelen.”

Eerst en vooral: wat trekt jou aan in mode?

“Ik hou van mode omdat het een accessoire is dat je kan dragen naargelang je stemming. Als je vrouwelijk wilt zijn, als je wilt behagen of gewoon op je gemak wilt zijn. Je draagt een boodschap uit met je kleding. Ik hou van sterke en bijzondere stukken die je kunt combineren met andere, meer klassieke stukken. Maar ook van kameleonstukken winter en zomer aankunnen, en die betaalbaar zijn.”

black skirt with split styled with a purple sleeveless turtleneck sweater

Jij houdt ook van designerstukken.

“Klopt! Ik vind het dan ook heel fijn dat merken zoals LolaLiza tegenwoordig trendy stukken aanbieden voor iedere portemonnee. Leuk om een paar stukken in je garderobe te hebben die van de hand van grote ontwerpers lijken te komen. Tegelijk wilde ik een knipoog naar het bestaande DNA en de stijl van LolaLiza brengen met het smaragden jurkje.”

Long tropical printed kimono

Tegelijkertijd let je ook erg op comfort.

“In het dagelijks leven ben ik erg nonchalant. Jeans, t-shirt en sneakers gecombineerd met een lange jas in de winter of een kimono in de zomer. Ik ben actief en ik wil me comfortabel voelen in mijn kleren. Mijn collectie is dan ook toegankelijk en geschikt voor alle vrouwen en alle lichaamstypes. Het zijn stuk voor stuk comfortabele outfits en materialen waarin vrouwen zich op hun gemak voelen. Dat wil niet zeggen dat de kleding niet elegant is. Door te kiezen voor patronen en geplooide en opgestikte mouwen toonde ik ook oog voor detail.”

Midi printed dress with long sleeves and belt in a wine red colour.

De collectie is heel chique en trendy. Welk item is je favoriet?

“Dan kies ik voor de kimono. Je kan hem overdag heel casual dragen met sneakers, een losvallende broek en een coltruitje. Maar met een paar hoge hakken onder is hij dan weer helemaal geschikt voor ‘s avond. Daarnaast kan je hem ook doorheen het jaar dragen, ongeacht de seizoenen. Een echte kameleon zoals ik al zei.

Long tropical printed kimono

Stel je mag één nummer kiezen dat deze collectie voorstelt.

“Dan ga ik voor Lovely Day van Bill Withers omdat ik hou van de good vibes die het verspreidt. Ik wil dat deze collectie vrolijk en feestelijk is, zodat elke vrouw zich mooi kan voelen en er goed uit kan zien in tijdloze en veelzijdige stukken.”

long fitted black dress with open back

Let’s go!

Shop de collectie hier!