INSPIRATION
november 12, 2021
november 12, 2021
Tiany Kiriloff x LolaLiza
De collectie van de herwonnen vrijheid
LolaLiza bracht samen met modegoeroe Tiany Kiriloff een sprankelende capsule collectie uit. Ze praat enthousiast over de zesdelige collectie die volledig in het teken van genieten van het leven. Laat je inspireren en shop je favoriete outfits van de hand van deze geweldige fashionista!

The word is out! Wij brachten een capsule collectie uit samen met modegoeroe Tiany Kiriloff. Look & feel? Denk aan retro, glitter én glamour. Roaring twenties 2.0? “Terug buiten komen, terug genieten van het leven, terug elegant, vrouwelijk en glamorous voelen. Daar gaat deze collectie om”, zegt Kiriloff.

Wat vind je ervan om een collectie uit te brengen met LolaLiza?

“Ik ben heel erg fier dat ik een collectie mag uitbrengen met LolaLiza. Eerst en vooral omdat het een echt Belgisch merk is, maar ook omdat LolaLiza van prints en kleuren houdt, net als ik!”

Midi blue wrap dress with subtile leopard print styled with bordeau boots.

Waar komt de inspiratie van deze collectie vandaan?

“De hoogdagen van Studio 54, waarin alles kon en mocht en de mensen tot in de vroege uren stonden te feesten. Na die lange tijd binnen zitten voel ik zelf een enorme drang om weer buiten te komen en te dansen. Daarnaast hou ik ook van vintage en retro, dus dat moest er zeker inzitten. De retro komt, zoals je kan zien, vooral terug in de mouwen en de bredere pijpen. Ook de blazer is meer fitted, in tegenstelling tot de oversized blazer die we nu veel zien.”

Blue blazer and pants suit with printed blouse styled with white boots

Welk gevoel wilde je met deze collectie meegeven aan onze klanten en je fans?

“De vibe die ik met de collectie wil neerzetten heeft alles te maken met glamour. Terug buiten komen en weer genieten van het leven. Dat gevoel van vrijheid en onbezonnenheid hebben we in een collectie van 6 silhouetten gegoten. Mijn eigen, dagelijkse stijl is ook niet in een hokje te plaatsen. Zo draag ik graag jurken met print, die je ziet terugkomen in de collectie, maar ik zie er soms ook graag feestelijk uit op een weekdag. Ik vind het dan ook belangrijk om mee te geven dat deze collectie ondanks de glamour het hele jaar door gedragen kan worden. Combineer bijvoorbeeld een feestelijke jurk met een simpele blazer en laarzen en je kan het gewoon overdag dragen. Probeer dus echt af te stappen van het idee dat deze collectie enkel een feestcollectie is voor speciale gelegenheden. Nee, draag het gewoon door en maak het casual!”

Long jumpsuit with lurex details styled with a big velvet belt.

Kan je jouw collectie in drie woorden omschrijven?

“Vrouwelijk, glamorous, 70-ties party all night long inspired! Tijdens het ontwerpen van de collectie had ik verschillende soorten vrouwen voor ogen: jong en oud. Maar ze hebben één iets gemeen: het zijn stuk voor stuk vrouwen die zich graag vrouwelijk voelen, zich graag opkleden en zin hebben om weer buiten te komen ondanks deze onzekere tijden. Ik hoop dan ook veel dames in mijn collectie te zien. Het zou fantastisch zijn als ik de stukken begin te spotten tijdens avondjes uit!”

Long dress with lurex details and long sleeves styled with high heels

Je collectie is eentje vol toffe party outfits. Hoe ziet jouw ideale feestje eruit?

“Ik hou wel van gewoon met vriendinnen af te spreken en de spontaniteit zijn werk te laten doen. Ongeplande feestjes zijn vaak de leukste, vind ik. Af en toe houden we een themafeestje met een dresscode. Ook dat vind ik heel fijn. Dan ga ik volledig op in het thema. (lacht) Moest ik één nummer kiezen waarop ik in deze collectie een hele avond zou willen dansen, dan zou het All Night Long van Lionel Ritchie zijn.”

Flower dress with pink tanktop sweater and black cowboy boots

Let’s go!

Shop de collectie hier!