ABOUT US
oktober 18, 2019
oktober 18, 2019
Over Belgisch modetalent gesproken
Twee van onze inhouse modeontwerpers aan het woord
Naar aanleiding van de eerste editie van de Week van de Belgische Mode (van 14 tot 20 oktober), spreken we met enkele van onze inhouse designers: Karin en Maud.

Dag na dag bedenken en ontwikkelen zij bijzondere, trendy, sierlijke en/of stoere kledij in ons LolaLiza-hoofdkantoor. Hoog tijd voor een gesprek over passie voor je job en op-en-top Belgische mode!


Was modeontwerper worden altijd al een droom voor jullie?

Karin: “Toch wel, ik ben er altijd mee bezig geweest. Mijn outfits waren voor mij altijd al een manier om mijn persoonlijkheid naar buiten te brengen. Ik ben dus erg blij dat ik van die passie mijn job heb gemaakt.

Maud: “Van kinds af fascineerde de modewereld me. Dat had ook te maken met mijn grootmoeder. Zij was vroeger naaister. Ik zat uren naast haar in het atelier, om te kijken hoe ze kleren maakte en hoe ze met stoffen en accessoires speelde. Zalig vond ik dat! Ik zou dus niet weten welke job ik liever zou doen.”

designer from lolaliza

Een collectie voor LolaLiza ontwerpen, hoe begin je daaraan?

“We werken steeds in een team met een stylist, een modellist en een productiehoofd. Eigenlijk start elke collectie al bij de analyse van trends en modeshows, dus zo’n 6 maanden voordat de kledij in onze winkels ligt. Natuurlijk blijven we tijdens de ontwikkeling van de collectie voortdurend alert voor trends. Dat is net een van onze sterktes.”

Waar halen jullie verder nog inspiratie vandaan?

“Werkelijk overal. Van de fashionweken tot onze privéreizen. Alles wat we zien en ervaren, slaan we bewust of onbewust op. Op reis zijn dat bijvoorbeeld kleuren, prints, cultuur, streetart en zelfs mensen op straat.”

“Bovendien bezoeken we modebeurzen zoals Première Vision en Who’s Next om altijd up-to-date te blijven. Al die invloeden sijpelen dan door in het DNA van LolaLiza. Vervolgens ontwerpen we een collectie op basis van die inspiratie die tegelijk toch dicht bij onze klanten blijft.”

designer from lolaliza

Waar halen jullie verder nog inspiratie vandaan?

“Kleedjes! Die zijn onmisbaar in de kleerkast van elke vrouw. Kort en frivool. Lang en elegant. Aansluitend of wijd. Met een opvallende print of eenvoudig egaal. Met sneakers of een sierlijke pump. Jurken komen van pas voor verschillende gelegenheden en je kan ze up- en downdressen hoe je maar wil.”

Wat is jullie favoriete kledingstuk uit de meest recente LolaLiza-collectie?

Karin: “Ik vind de verschillende truien erg geslaagd: de breisteek, de verschillende materialen, de fashionable kleurtjes, … Het is fijn om te zien hoe een afgewerkt product tot zijn recht komt. Een knappe trui geeft echt pit aan een outfit!”

Maud: “Er is voor mij niet één specifiek stuk dat ik liever zie. Ik houd er net van om te mixen en matchen en zo diverse stijlen te creëren. Sowieso ben ik dit seizoen fan van de lange rokken want daar kan je alle kanten mee op. En ik ben natuurlijk trots op onze gloednieuwe Homewear-collectie. Heerlijk cocoonen in stijl, daar word je toch gelukkig van?”

designer from lolaliza

Wat zijn de trends voor de herfst en winter dit jaar?

“De focus ligt op kleur. Denk maar aan helder en vrouwelijk groen, oranje, fuchsia, geel en blauw maar ook aan warme, aardse kleuren zoals terracotta, nude- en roesttinten. Daarnaast vind je ook wat beige, camel en karamel terug, gecombineerd met de typische witte wintertinten.”

“Wat prints betreft, zijn de ruitjes helemaal terug: in tartan en zogenaamde Prince-de-galles of Britse stijl. En ook de dierenprint is een blijvertje: luipaardprint maar ook zebra, al is het wat grafischer en abstracter dan voorheen. Tot slot mogen we ook de bloemenprints niet vergeten, dikwijls kleine motiefjes met een knipoog naar de bekende Liberty-stoffen.”

Hoe draag je die trends?

“Met een trui zet je de toon. Je vindt dit seizoen vele modellen, draden, breisteken, diktes, … En je maakt het helemaal af met een opvallende, gekleurde mantel.”