summer dress summer dress

Kleed je silhouet

Zoek je een kleedje dat je op het lijf geschreven is? Met deze styling-gids wordt dat heel gemakkelijk! LolaLiza helpt je aan de hand van vijf vrouwen, elk met een verschillend silhouet, om de juiste kleedjes uit te zoeken waarin je figuur zal stralen.

Lees verder en zoek uit welk type jij bent en welke stukken de ideale match zijn voor jou!

Ontdek jouw lichaamstype

XENA

Ben jij zoals mij, Xena, dan kan je je gelukkig prijzen met harmonieuze rondingen. Je schouders zijn uitgelijnd met je heupen, en je hebt een gedefinieerde taille. Deze lichaamsvorm wordt ook het zandloperfiguur genoemd. Ontdek verder welke kleedjes je figuur accentueren!

Alice

Ik ben Alice, en mijn silhouet kan het best omschreven worden als piramidevormig. Mijn schouders zijn duidelijk smaller dan mijn heupen. Ben jij zoals mij? Dan is de maat van je tops vaak kleiner dan de maat van je broeken. Met je vrouwelijke silhouet heb je heel wat keuze aan kleedjes die je figuur in de verf zetten, bekijk het samen met mij!

Ophelie

Mijn naam is Ophelie! Ik heb een rond silhouet met vrouwelijke rondingen ter hoogte van de buik, de armen en de heupen. Mijn lichaamsvorm is sterk gelijkend op die van Alice, Helena en Xena. Klik verder door om te zien welke kleedjes ons goed staan!

Helena

Heb je een vrij recht figuur, waarbij de schouders, de taille en de heupen ongeveer even breed zijn? Dan ben je zoals mij, Helena! Goed nieuws voor jou, heel wat kleedjes zullen je een slanke uitstraling geven! Laten we samen ontdekken welke kleedjes je goed zouden staan!

Valerie

Ik ben Valerie! Ik heb een vrij atletisch silhouet. Heb jij hetzelfde figuur? Dan zijn je schouders wat breder dan je heupen. Vaak is de maat van je blouses groter dan die van je broeken. Gelukkig zullen veel kleedjes je goed staan, zoek samen met mij uit welke dat zijn!

Vind je perfecte match!

Bodycon

Deze pasvorm is nauwaansluitend, en net daarom een topper voor vrouwen van het type Alice of Xena! De bodycon benadrukt je natuurlijke rondingen, en verfijnt je silhouet. Met deze pasvorm zal je schitteren in alle elegantie!

Voor Silhouet:

bodycone X shape bodycone A shape

Ontdek de hele collectie

Uitlopende pasvorm

Openvallend naar onderen toe, past dit type kleedje perfect voor elke lichaamsvorm. Of je nu wat bredere heupen hebt of net minder rondingen, vloeiende jurken verhullen het silhouet en zetten tegelijk de juiste vormen in de kijker. Ben je een Alice? Dan komt je figuur nog beter uit als je voor een uitlopend kleedje kiest zonder riempje aan het middel. Met uitlopende kleedjes kan je niets verkeerd doen!

Voor Silhouet:

Uitlopende pasvorm X shape Uitlopende pasvorm A shape Uitlopende pasvorm v shape Uitlopende pasvorm h shape Uitlopende pasvorm O shape

Ontdek de hele collectie

Rechte pasvorm

Rechte kleedjes, die dus niet aansluiten, zijn geschikt voor alle types vrouwenlichamen omdat het kleedje los rond het lichaam hangt. Een kleedje met een rechte pasvorm laat de de juiste troeven beter uitkomen, terwijl het daarbij ook nog eventuele onzekerheden verbergt. Perfect voor elke vrouw!

Voor Silhouet:

rechte jurk X shape rechte jurk A shape rechte jurk H shape rechte jurk O shape

Ontdek de hele collectie

Fit&Flare

Deze pasvorm is ideaal voor vrouwen zoals Xena, Alice en Valerie omdat ze bovenaan aansluitend is en open valt aan de onderkant. Hierdoor wordt je taille extra in de verf gezet. Bovendien verbergt dit model eventuele onzekerheden door de ruimvallende zoom. Klaar om te pronken met een elegante taille?

Voor Silhouet:

Uitlopende pasvorm X shape Uitlopende pasvorm A shape Uitlopende pasvorm v shape

Ontdek de hele collectie

Maxi-jurk

Ben je een Xena, een Alice, een Ophelie? Of net een Helena of een Valerie? Met een maxi-jurk maakt het niet uit! Elk figuur komt met deze pasvorm tot zijn recht. Het benadrukt namelijk de vrouwelijke vormen, accentueert de taille en vormt een verfijnd silhouet. Maxi-jurken verlengen bovendien optisch het lichaam, ondervind het zelf!

Voor Silhouet:

maxi dress X shape maxi dress A shape maxi dress V shape maxi dress H shape maxi dress jurk O shape

Ontdek de hele collectie