eco collection

LolaLiza gaat groen!

Wist je dat... een deel van de LolaLiza collectie gemaakt wordt uit eco-materialen?

eco collection

Hangt één van deze labels aan jouw favoriete kledingstuk?

eco collection eco collection

Lenzing Ecovero:

geproduceerd met minder water en minder uitstoot

eco collection eco collection

Tencel:

zuinig gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen

eco collection eco collection

Organic cotton:

geproduceerd zonder pesticiden en met minder water

eco collection eco collection

Recycled polyester:

gemaakt uit gerecycleerde plastic flessen

eco collection eco collection

Eco-wash:

gewassen met low-impact chemicaliën, minder verbruik van water en energie

Door gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen en technieken willen wij met LolaLiza meewerken aan een ‘schonere’ wereld. Zo kan jij zorgeloos genieten van jouw nieuwste aanwinst.

Enjoy !

NAAR DE DUURZAME COLLECTIE

eco collection eco collection

Wat is duurzaamheid voor LolaLiza?

Bij LolaLiza willen we samen groen gaan! Zorg dragen voor onze wereld en de mensen, dat is precies waar duurzaamheid over gaat. Wij volgen technische innovaties op de voet, waarvan wij geloven dat ze de oplossing zullen zijn voor veel van de milieu-uitdagingen. Zo bieden wij een reeks producten aan in verschillende duurzame materialen.

Kortom: we willen mode op een bewuste manier creëren. Op die manier willen we bijdragen tot een zorgzame omgang van onze wereld en de mens.

Wat zijn de duurzaamheidsdoelstellingen van LolaLiza?

Duurzaamheid is niet alleen een uitdaging in onze sector maar in de wereld. Bij LolaLiza hebben we een duurzame langetermijnstrategie opgesteld om verschillende doelstellingen per seizoen te bereiken.

Een van deze doelstellingen is ons assortiment uitbreiden met meer duurzame producten. Dit willen we doen door meer gebruik te maken van duurzame materialen. En een andere strategie bestaat erin hoofdzakelijk te werken met landen in de buurt, om op die manier de CO2-uitstoot te verminderen.

Daarnaast is ons business model gebaseerd op minder stock waardoor we overproductie proberen te voorkomen. Dit betekent dat we echt luisteren naar het koopgedrag van onze klanten. Daarom onderhouden we ook een goede communicatie met de fabrikanten en werken we echt samen als partners.

Hoe beschrijft u de milieuvriendelijke collectie?

Wanneer we de stoffen voor een nieuwe collectie kiezen, maken we de afweging tussen verschillende duurzaamheidsaspecten, zoals milieuvriendelijke stoffen en duurzame stoffen. Momenteel gebruiken we ecologische stoffen die gemaakt zijn van duurzaam geteelde vezelgewassen. We streven ernaar het aandeel van duurzame stoffen in onze volgende collecties te blijven vergroten.

Naast milieuvriendelijke stoffen gebruiken we EIM (Environmental Impact Measuring Software) voor het wassen van onze jeans, waarmee we het negatieve effect van de behandelingsprocessen op onze planeet kunnen meten en verminderen. We realiseren hiermee low impact washing, wat betekent dat er minder water, minder energie en minder chemicaliën worden gebruikt.

Hoe kan ik de duurzame producten van LolaLiza onderscheiden van de niet-duurzame producten?

De duurzame collectie is voorzien van een eco-label.

Wat maakt deze collectie dan duurzaam?

Wij maken gebruik van duurzame stoffen die op een milieuvriendelijke manier worden geteeld en gemaakt, en waarbij zo min mogelijk chemicaliën worden gebruikt.

De duurzame stoffen die je in onze collectie terugvindt, staan hierboven ook al vermeld.

 • Eco-Wash Denim:
  Wij hanteren EIM voor onze denim wassingen die het negatieve effect van behandelingsprocessen op onze planeet meet en vermindert. Wij realiseren 'low impact washing' wat betekent dat er minder water, minder energie en minder chemicaliën nodig zijn.
 • Organic cotton:
  Het wordt geproduceerd zonder pesticiden en met minder water dan conventioneel katoen.
 • Gerecycled polyester:
  Het vergt 33- 53% minder energie in vergelijking met gangbaar polyester.
 • Duurzame Viscose
  of ook EcoVero genoemd, stoot tot 50% minder uit en heeft 50 % minder water nodig dan generische viscose.
 • Duurzame Modal
  of ook Tencel Modal genoemd, bespaart tot 50% energie en heeft een 60% lagere koolstofvoetafdruk in vergelijking met conventioneel geverfde stoffen, en synthetische vezels.
 • Lyocell
  of ook Tencel genoemd, verbruikt tot 20% minder water tijdens de productie en gebruikt geen pesticiden.