Jennifer X Bertrand Jennifer X Bertrand

Jennifer X Bertrand

We ontmoetten Jennifer en Bertrand. Een jong koppel uit Namen. Hand in hand wandelen ze de studio binnen. De liefde spat ervanaf. Om beide perspectieven van hun liefdesverhaal te ontdekken, stellen we hen eerst een aantal vragen apart.

Women of LolaLiza liesbeth dillen Women of LolaLiza liesbeth dillen

Hoe en wanneer leerden jullie elkaar kennen?

Jennifer

We leerden elkaar ongeveer 5 jaar geleden kennen. Allereerst moet je weten dat Bertrand en ik aan dezelfde school hebben gestudeerd maar dat we elkaar in al die jaren nooit zijn tegengekomen.We ontmoetten elkaar voor het eerst in de zomer. Ik was uit met vrienden wanneer één van mijn vrienden Bertrand riep.

Ik draaide me om en stond oog in oog met hem en het enige wat ik kon denken was “Wow, wat is hij knap!” Ik vond het zo raar dat ik hem nog nooit eerder had gezien terwijl hij wel mijn vrienden kende. Toen ik iets later op de avond even lucht ging scheppen zag ik dat hij stond te praten met mijn vrienden. Normaal doe ik zo’n dingen nooit maar het was sterker dan mezelf. Ik ben op hem afgestapt en heb zijn nummer gevraagd. Ik had niks te verliezen. Gelukkig glimlachte hij en gaf hij zijn nummer.

Wat later zijn we dan iets gaan drinken maar uiteindelijk was het toch niks geworden. Het is pas een paar maanden later toen ik hem terug ben tegengekomen dat we terug aan de praat zijn geraakt. Ik zal nooit vergeten dat een vriend toen tegen me zei: “Als je hem nu niet kust, dan doe ik.” Die avond zelf heb ik hem gekust en sindsdien zijn we niet meer uit elkaar te krijgen (lacht).

Bertrand

We leerden elkaar kennen in Namen op la place du Vieux, een populaire plaats in Namen waar alle cafés zich bevinden. Ik stond te praten met een aantal vrienden toen Jennifer me aansprak op een heel onconventionele manier.

Ik had zoiets nog nooit meegemaakt. Ze zei: “Hallo, ik vind je heel knap, mag ik je nummer?”. Dat was de eerste keer dat iemand me complimenteerde op zo’n directe manier. Ik was echt aangenaam verrast en wist even niet wat te zeggen. Haar ontmoeten was zo onverwacht. Ik had nog nooit iemand zoals haar ontmoet en ik heb daarna trouwens ook nooit meer iemand zoals haar ontmoet.

Ik vond haar meteen knap. Hoewel we toen niet meteen in contact zijn gebleven omwille van onze voorgaande situaties was de eerste goede indruk wel al gemaakt. Een paar maanden later contacteerde ze mij via Facebook en hebben we elkaar terug gezien.

Haar ontmoeten was zo verfrissend, net omdat ze zo anders was dan alle andere meisjes. Het was aangenaam om eens degene te zijn die aangesproken wordt. Normaal is het altijd omgekeerd.

Wat is het meest romantische dat jullie al voor elkaar deden?

Jennifer

Zijn huwelijksaanzoek in Thailand is zonder twijfel het meest romantische wat hij ooit voor mij heeft gedaan. Ik kon me geen betere gelegenheid voorstellen voor een aanzoek gezien de paradijselijke omgeving. Ik had hem voordien wel al een paar hints gegeven dat ik wilde trouwen maar ik had nooit verwacht dat het tijdens die reis zou gebeuren. Wat grappig was was dat hij een paar sokken bijhad die overal mee naartoe nam. Ik ben iemand die graag opruimt en om er zeker van te zijn dat ik niet op de ring zou vallen, had hij het doosje met de ring in zijn sok verstopt. Een van die dagen bezochten we een boeddhistische tempel waar we een profetie konden laten uitspreken. De mijne kondigde heel wat moois aan voor de toekomst. Die van hem zei dat als hij iemand ten huwelijk zou vragen die persoon ‘ja’ zou zeggen. Maar dat ontdekte ik pas achteraf.

Op het moment zelf wilde hij niet zeggen wat zijn profetie zei. We besloten verder te gaan met onze excursie en de profetie was helemaal uit mijn gedachten gegaan. Die avond waren we terug in ons hotel en zaten we aan het zwembad. Er was niemand behalve wij twee. Opeens zei hij dat hij naar de receptie ging om het probleem met de airconditioning in de kamer op te lossen. Zonder enig besef zei ik hem: "Ok, ik ga met je mee." Hij stond erop dat ik bleef omdat hij eigenlijk een boeket bloemen wilde gaan halen. Hij lachte en zei “Luister, ik heb iets voor je.” Hij gaf me de profetie, ik keek ernaar, ik keek naar hem, ik las wat erop stond en begon meteen te huilen. Toen vroeg hij me of ik met hem wilde trouwen. Dat moment was echt geweldig.

Als ik hem verras is dat meestal met kleine attenties. Ik had bijvoorbeeld eens een briefje geschreven waarop stond dat ik de rest van mijn leven van hem zou houden. Dat briefje had ik dan in zijn portefeuille gestopt. Tot op de dag van vandaag heeft hij dat briefje nog steeds in zijn portefeuille zitten.

Bertrand

Het meest romantische moment is een moment dat we samen ervaren hebben als het meest romantische moment. Dat was het moment dat ik haar ten huwelijk vroeg. Ik had verschillende plannen in mijn hoofd gemaakt van hoe ik het aanzoek precies wou doen, maar elke keer vielen mijn plannen in het water. In het begin wilde ik een klein diner op het strand organiseren.

Echter op onze eerste avond in Thailand was er een koppel aan het strand die exact hetzelfde deden waarop zij zei: "Oh, dat zou ik echt niet leuk vinden". Ze zou liever iets intiems willen. Mijn eerste plan viel dus grandioos in het water (lacht). Ik wilde nog steeds iets origineels doen maar ik wist dat ik zou moeten improviseren. Toen we een paar dagen later bij het zwembad zaten, voelde ik dat dat het perfecte moment was. Ik had een excuus bedacht om een bloemetje te kunnen gaan kopen maar ze wilde absoluut meekomen.

Uiteindelijk heb ik het bloemen idee ook laten vallen en heb ik besloten om het gewoon zo te vragen. Omdat ik niet wist wanneer het juiste moment zou zijn, had ik de verlovingsring altijd bij me. Het leuke eraan was dat de eenvoudigste manier uiteindelijk de mooiste was. Het moment was echt perfect. Na het aanzoek lagen we in elkaars armen in een hangmat terwijl de zon in de zee zakte. Er was geen diner en er waren geen bloemen (lacht) maar het was echt het meest romantische moment dat we ooit al samen hadden beleefd.

Wanneer Jennifer terug naast hem komt zitten voor het tweede deel van het interview lijkt het aan hun blik te zien alsof ze elkaar gemist hebben. Ze nemen elkaars hand vast.

Hoe vullen jullie elkaar aan?

Bertrand: Goh, we vullen elkaar op zoveel vlakken aan.

Jennifer: Om te beginnen, hij is vrij kalm en ik ben het tegenovergestelde. Ik heb de neiging om snel te stressen.

Bertrand: Maar soms is het ook andersom hoor.

Jennifer: Ja dat is wel waar. Hij weet me gerust te stellen en geeft me weer zelfvertrouwen. Soms kan ik ook boos worden om benulligheden. Hij kalmeert me dan door te zeggen dat het dat niet waard is.

Bertrand: Ja, we stressen eigenlijk altijd om verschillende dingen. Het is zeer zeldzaam dat we tegelijkertijd stressen.

Jennifer: We hebben trouwens ook dezelfde humor. Ik ga bijvoorbeeld iets zien dat me doet lachen en hij zal onmiddellijk begrijpen waarom ik lach. We begrijpen elkaar zonder te hoeven praten.

Waar genieten jullie samen van?

Tegelijkertijd: "Alles" (lachen)

Jennifer: We houden ook van samen eten hé.

Bertrand: Goh, we vullen elkaar op zoveel vlakken aan.

Jennifer: Ah, ja we eten graag samen. We zijn eigenlijk bijna altijd samen. We zijn erg close. Behalve wanneer ik een avondje uit ben met vriendinnen of hij met vrienden, dan zijn we niet samen.

Bertrand: En soms dan wil ik zelfs dat ze mee komt.

Jennifer: Het klopt dat als je een avond zonder je wederhelft doorbrengt, je het gevoel heb dat je hem of haar mist. Zelfs als het maar één avond is, sturen we elkaar een berichtje om te weten hoe het gaat en wat de andere doet. Ik denk dat de langste periode dat we niet samen waren een weekend was.

Wat maakt jullie als koppel zo sterk?

Bertrand: Ik denk dat we dat dag in dag uit hebben opgebouwd door elke dag te lachen en open te communiceren.

Jennifer: En of het nu goed of slecht gaat, we zijn er voor elkaar. We hebben altijd geweten hoe we elkaar kunnen ondersteunen. Zelfs als we ruzie maken, blijven we niet lang boos.

Bertrand: Soms willen we boos zijn, maar kunnen we het gewoon niet volhouden.

Jennifer: Vaak als we ruzie maken, gaat hij naar de woonkamer en ga ik naar de slaapkamer. Meestal verveel ik me dan al na 5 minuten en ben ik degene die naar hem toe gaat om het terug goed te maken. Maar het is waar dat we onze relatie elke dag opbouwen. We zijn gewoon openhartig tegenover elkaar en zeggen ook eerlijk wanneer iets ons niet bevalt of stoort bij de andere.

Wat is het geheim van langdurige, gezonde relatie?

Bertrand: Vertrouwen en humor. Samen kunnen lachen is erg belangrijk. Je moet na een ruzie ook gewoon weer kunnen lachen. Een goeie cocktail van vertrouwen en humor zijn voor mij de belangrijkste eigenschappen van een gezonde relatie.

Zouden jullie vandaag ook samen zijn als Jennifer niet de eerste stap had gezet?

Bertrand: Ja, dat weet ik zeker. De timing zou gewoon anders geweest zijn. Ik zit niet echt op sociale media dus we zouden elkaar sowieso terug tegengekomen moeten zijn. Als we elkaar nog eens waren tegengekomen, had ik haar waarschijnlijk aangesproken.

Jennifer: Maar gelukkig dat ik hem toch heb aangesproken. Misschien was ik anders nu nog aan het wachten (lacht).

Hoe vieren jullie jullie liefde dag in dag uit?

Bertrand: Elke dag kleine attenties. Dat kan van alles zijn.

Jennifer: Inderdaad, elkaar een briefje schrijven, samen een film kijken of elkaar simpelweg knuffelen. Ook weet ik dat hij het graag heeft wanneer ik zijn hoofd streel dus doe ik hem daar plezier mee. En hij weet dat ik ervan hou wanneer hij mijn rug streelt. Zo vieren we onze liefde eigenlijk, heel simpel.