Women of LolaLiza Sofie Women of LolaLiza Sofie

Een kleuterjuf met veel ambitie die samen met collega Suzy het project Mila Lila op poten zetten. Mila Lila is een compleet nieuw educatief taalconcept om kleuters op een speelse manier in contact te brengen met de Franse taal.

Women of LolaLiza liesbeth dillen Women of LolaLiza liesbeth dillen

Kan je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Sofie Schoos en werd door mijn vriendin en collega Suzy Van Tricht genomineerd voor de power woman award van LolaLiza. Mijn hoofdberoep is kleuterjuf en ik heb naast mijn gezin, samen met Suzy, het project “Mila Lila” opgestart.

Mila Lila is een compleet nieuw educatief taalconcept om kleuters op een speelse manier in contact te brengen met de Franse taal. Wij zetten ons al jaren in om jonge kinderen zo vroeg mogelijk in contact te brengen met meertaligheid en diversiteit. Mila Lila is hier het boegbeeld voor geworden. Jonge kinderen hebben een unieke manier om met taal om te gaan en het op te nemen, daar geloven wij heel sterk in. We willen dit project zeker verder uitwerken en putten enorm veel energie uit de spontane reacties van kinderen en hoeveel zij bijleren.

Hoe moeten vrouwen elkaar steunen?

Kleine dingen maken voor mij het verschil. Ik hecht veel belang aan een vriendelijke blik, een gebaar. Dit probeer ik de kleuter ook mee te geven: goedemorgen, welkom, een handdruk, een schouderklop of een luisterend oor. Met deze kleine gebaren kunnen we ons allemaal inzetten om de samenleving een stukje mooier te maken.

Ik zoek vaak contact met jonge moeders via hun kinderen, heet hen welkom, ben zelf gastvrij, leergierig, nieuwsgierig en toon respect.

Wie is jouw inspiring woman?

Een inspiring woman uit de media is Pascale Naessens. Voor mij is zij zeker een voorbeeld. Ze is een sterke dame met veel persoonlijkheid. Hoewel ze veel in de spotlight staat, blijft ze trouw aan haar normen en waarden. Ze staat sterk in haar schoenen, is succesvol en toch down to earth. Ze straalt warmte en eenvoud uit.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Ik kan me niet herinneren waar ik deze mantra voor het eerst hoorde, maar ik leef zoveel mogelijk naar de gedachte “ less is more”. Kleine dingen appreciëren en doorgeven vind ik veel belangrijker dan je zorgen maken over grotere problemen.

Wat is jouw power look, in welke outfit kan jij de wereld veroveren?

Ik voel met het allerbeste in een broek. Het is een gemakkelijk item, dat voor mijn werk zeker een plus is. Hoewel een simpele broek heel comfortabel kan gedragen worden, is het ook zeer vrouwelijk met een hoge hak. Ik hou van eenvoudige mode, die toch altijd stijlvol is.

Wat is een belangrijke boodschap die je aan andere vrouwen wil overbrengen?

Vergeet niet te lachen! Sta op met een lach; een positieve mindset. Een positieve houding, rechte schouders en een vriendelijke blik geven je dag meer kleur.Bezoek hun kanalen:

http://www.milalila.com/