Sarah Designer casual collectie

In 2010 tekende ik als designer voor de babyafdeling van een andere kledingketen, toen ik werd gebeld door een ex-collega. Of ik zin had om voor vrouwen te tekenen? Ik zei enthousiast ja, en zo ben ik bij LolaLiza terecht gekomen.

Casual, City, Denim, outerwear, knitwear,… als designer kan je je hartje ophalen bij LolaLiza. Je wordt niet in één hokje gestopt en krijgt regelmatig kansen om iets nieuws te proberen. Een collectie maken begint trouwens altijd met een research. We leggen onze bevindingen samen om een kleurenpalet te kiezen en thema’s op te stellen.

Met dat moodboard trekken we naar de buying managers om te zien of wat we in ons hoofd hebben ook verkoopbaar is. Zodra we het allemaal eens zijn over de richting van de collectie, begint het tekenen. Daarvoor moet ik veel op mijn gevoel afgaan. Niemand hier heeft een glazen bol, we weten nooit zeker wat een trend zal worden, dus moeten we veel overleggen. Met anderstalige collega’s gebruiken we Frans Engels of zelfs gebaren als dat nodig is en we verstaan elkaar prima!

Als ik aan de printer sta om mijn bladen met de collectie op te halen, dan komen er altijd wel nieuwsgierige collega’s van andere afdelingen kijken. Als zij het leuk vinden, dan weet ik dat mijn collectie waarschijnlijk wel zal aanslaan bij de klanten van LolaLiza.

“Telkens ik iemand zie rondlopen met een stuk dat ik ontworpen heb, word ik nog steeds helemaal euforisch.”

Ik herinner me bijvoorbeeld een trui met berenoortjes, een van mijn eerste ontwerpen. Ik zag daar een meisje mee rondlopen in de metro en ik wou haar meteen aanklampen om te vertellen dat ik dat had gemaakt.

Gelukkig kon ik me inhouden, maar na al die jaren ben ik nog steeds ontzettend trots als ik mijn creaties gedragen zie op straat!