INSPIRATION
januari 3, 2022
januari 3, 2022
LolaLiza’s 2021
recap
2021 was opnieuw een jaar vol uitdagingen, wat ons alleen maar trotser maakt om terug te kijken op alle mooie projecten, trendy collecties en spetterende campagnes.

Het einde van het jaar is het perfecte moment om even terug te blikken. 2021 was een bijzonder jaar op elke mogelijke manier. Het was opnieuw een jaar vol uitdagingen, wat ons alleen maar trotser maakt om terug te kijken op alle mooie projecten, trendy collecties en spetterende campagnes.

Januari

Newco

timeline-recap-2021-jan

We trapten 2021 meteen af met een nieuwe collectie. De trends van voorjaar 2021? We focusten op vrolijke kleuren, prints én comfort. Paisleymotief, bloemen- en dierenprints en witte laarzen: ze bleven het allemaal goed doen in het voorjaar.

Februari

Boutique collectie

timeline-recap-2021-feb

A Touch of Spring, dat was onze lentecollectie! Denk aan vrolijke bloemenjurken en vrouwelijke suits met wijde broeken en zijdezachte blouses met tropische prints.

Maart

Collab collectie

timeline-recap-2021-maart

In maart was het collab time. Voor de derde keer op rij sloegen we de handen in elkaar met twee bekende fashionista’s: An Lemmens en Tatiana Silva. Twee collecties met een eigen identiteit, maar allebei met een focus op speelse prints, eigenzinnige snits en het gevoel van warme, verre oorden.

LolaLiza gaat plussize

timeline-recap-2021-maart

2021 was ook het jaar waarin we meer inzetten op plussize. Je vindt je favoriete LolaLiza-stukken nu in de maten 34 tot 48! Omdat we álle vrouwen zelfzeker willen doen voelen, vonden we dat we moesten beginnen met onze kleding voor iedere vrouw aangenaam te maken.

April

Framed Moments

timeline-recap-2021-april

Een nieuwe maand, een nieuwe collectie en creatieve hersenspinsels. De zomercollectie Framed Moment vol frisse kleuren en soepele stoffen is buiten een collectie ook een reminder om de mooie momenten des levens te koesteren.

Billie x LolaLiza

timeline-recap-2021-april

In april zag ook Billie, het weekendmagazine van Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws het levenslicht. LolaLiza ontwierp samen met dit trendy, bruisende blad een limited collection. Vol kleur en volledig op maat van van de Billie-lezers.

LolaLiza Ambassadors

timeline-recap-2021-april

Ken jij de LolaLiza-club al? Onze fantastische groep met 18 vaste influencers die ons merk uitdragen. Het hele jaar 2021 vertegenwoordigden ze ons merk als ambassadeurs en zorgden ze voor de leukste fashion inspo!

Mei en juni

We ♥ dresses

timeline-recap-2021-mei

De maanden mei en juni stonden helemaal in het teken van LolaLiza’s signature piece: de jurk! We brachten een collectie met jurken voor iedere gelegenheid in verschillende vormen, kleuren, prints en maten! De beelden van de campagne werden geschoten door Belgisch artistiek fotografe Laetitia Bica. 100% Belgisch, 100% vrouwelijk.

Juli

Let’s move on

timeline-recap-2021-julie

De start van de zomer? Die vierden we met een nieuwe collectie: ‘Let’s move on’. Een ode aan het leven dat stilaan weer op gang trok richting oud en vertrouwd. Denk: frisse kleuren, gedurfde prints en fijne stoffen.

Augustus

LolaLiza gaat voor eco-friendly

timeline-recap-2021-augustus

Als modebedrijf draagt LolaLiza duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in in het vaandel. Daarom proberen wij ons steeds in te zetten voor een zo ecologisch mogelijke werking.

Zo organiseren we regelmatig inzamelingen van oude kleren, die worden opgehaald door onze non-profit partner TERRE ASBL. Zij verwerken 56% van alle kleding in nieuwe mode. 27% wordt zelfs volledig gerecycleerd. Samen helpen we zo de afvalberg te verkleinen.

Ook onze eigen collectie Step by Step bestaat volledig uit stukken die zo groen mogelijk geproduceerd zijn. Eco-washed jeans, stoffen gemaakt uit gerecycleerd plastic of producties met zo weinig mogelijk water en uitstoot: stap voor stap werken we richting ecologische verantwoorde mode.

Content Day met onze ambassadors

timeline-recap-2021-augustus

Om onze ambassadors volledig onder te dompelen in het LolaLiza-bad nodigden we hen uit op ons kantoor en gingen we met hen langs alle hotspots in Brussel. Bedoeling? Toffe content creëren die aansloot bij onze eco-campagne. Mission accomplished!

September

Dance With Us

timeline-recap-2021-september

2021 was voor ons een groot feestjaar waarin we 20 kaarsjes mochten uitblazen. Wie feest zegt, zegt dansen. Onze verjaardagscampagne ‘Dance With Us’ was er eentje vol dance dresses en outfits waarin je je een hele nacht uitleeft op de dansvloer.

Ter ere van onze verjaardag organiseerden we een groot event met influencers en pers om deze speciale gelegenheid samen in stijl te vieren. Heerlijk eten, veel champagne en een epische dansmodeshow, meer was er niet nodig om er een echt feest van te maken!

Dansen, dansen, dansen

timeline-recap-2021-september

Om onze campagne in de kijker te zetten, organiseerden we een flash mob in twee verschillende steden met zo'n 30 fantastische dansers. Ook tijdens ons event was dansen nooit ver weg. Onze dansmodeshow die twintig minuten duurde, blies alle gasten omver!

Ook ons gloednieuwe TikTok-account lanceerden we met een dance challenge. We maakten onze eigen choreografie en lieten iedereen meedansen met de #LolaLizadance. We gaven fantastische prijzen weg aan de deelnemers. De hashtag werd ondertussen 4.6 miljoen keer bekeken!

Oktober

Falling in Love

timeline-recap-2021-oktober

Voor onze herfstcollectie, Falling In Love, lieten we ons inspireren door de stad van licht, romantiek én mode: Parijs. Een collectie vol warme knits, toffe prints en prachtige mantels.

Retailer of the Year

timeline-recap-2021-oktober

De kers op onze verjaardagstaart? We werden ook dit jaar beloond voor ons harde werk: voor het tweede jaar op rij mochten we een award in ontvangst nemen. Dit keer werden uitverkozen tot Retailer van het Jaar. Zo fijn!

November

Collab collectie met nieuwe gezichten

timeline-recap-2021-november

Nieuwe gezichten, nieuwe collab collecties. Dit keer gingen we aan de tekentafels zitten met 2 nieuwe gezichten, Tiany Kiriloff en Julie Taton. De eerste samenwerking met beide dames leverde twee prachtige capsulecollecties op. Julie ging voor classics met een retro-kantje terwijl Tiany ons leerde dat je je iedere dag feestelijk kunt kleden.

De lancering van de twee collecties vierden we in stijl met twee hippe launch party’s. Tiany’s feest trapten we af in de Antwerpse rooftop bar Laila, terwijl Julie haar nieuwe collectie voorstelde in Le Mess in Brussel.

Make it pop with LolaLiza

timeline-recap-2021-november

Na het eindejaar van 2020 konden wij wel een feestje gebruiken. En daar hoort een sprankelende feestlook bij! Voor onze party collectie hebben we dan ook alles uit de kast gehaald. Get up, get changed: it’s time for party dresses!

December

Aftellen naar kerst

timeline-recap-2021-december

De laatste rechte lijn richting 2022 stond natuurlijk in het teken van de feestdagen. We telden samen af naar Kerstmis met onze LolaLiza adventskalender op Instagram waarin we handige tips en toffe inspiratie deelden, maar waar ook heel veel leuke prijzen te winnen was. Superfijn!

We ontwierpen een winterse gift collectie ‘ The joy of giving’, vol leuke cadeaus voor jezelf of vriendinnen: sjaals, truien, mutsen en nog veel meer!

Charity Drive

timeline-recap-2021-december

Het eindejaar is ook een moment om terug te geven. Dat deden we met onze LolaLiza Charity Drive. Vrouwen ondersteunen en kracht geven, dat is onze absolute missie. Daarom trokken we met ons volgeladen Warmste Busje met 1500 gloednieuwe kledingstukken richting zes, Belgische goede doelen die zich inzetten voor vrouwen. Om zo de feestdagen een beetje warmer te maken voor vrouwen die het nodig hebben.

2021 is weer gevlogen. Het was een een mooi en uitdagend jaar voor LolaLiza. En daarvoor willen we jou bedanken, want zonder jou was niets van dit alles mogelijk geweest. We hopen dat je samen met ons uitkijkt naar de volgende 20 jaar. Op naar nieuwe uitdagingen en projecten. Op naar 2022!