Sharon X Donovan Sharon X Donovan

Sharon X Donavan

Het tweede koppel is Sharon en Donavan. High school sweethearts met jonge kindjes die ze bewust niet meebrachten om volop van elkaar te kunnen genieten. Een gordijn scheidt de studio en de ruimte waar ze geïnterviewd worden.

Op de achtergrond horen ze het geklik van de camera en de bevestigende stem van onze fotograaf. De eerste shoot is al volop op gang. Ze kijken elkaar afvragend aan. Om te vergelijken hoezeer hun antwoorden van elkaar verschillen, nemen we ze apart voor het eerste deel van het interview. Sharon bijt de spits af.

Women of LolaLiza sharon x donovan Women of LolaLiza sharon x donovan

Hoe en wanneer leerden jullie elkaar kennen?

Sharon

Ze slaakt opgelucht een zucht. Dat was in 2007. We leerden elkaar kennen in een café. Ik was aan het lunchen met mijn moeder toen hij binnenwandelde. Hij was net afgestudeerd en droeg een kapiteinspak. Het was net als in een film. De herinnering tovert een glimlach op haar gezicht. Ik dacht echt: “Oh wauw, wat een knappe jongen.

” Ik was 15 en hij was 17. Omdat hij mijn moeder kende via het werk, kwam hij haar begroeten. Dat was het moment waarop onze ogen elkaar voor het eerst ontmoetten. Een paar dagen later spraken we af en sloeg de vonk over. “Onze datum is 27/08/2007”, zegt ze met fonkels in de ogen.

Donavan

Zenuwachtig draait hij zijn ogen even naar links. We leerden elkaar kennen op de voetbal en op café eigenlijk ook een beetje. Ik kende haar moeder eerst via via en heb Sharon zo leren kennen. Ik weet nog dat ik zei tegen mijn ma: “Goh, die wil ik beter leren kennen!” We hebben dan eens afgesproken en ervoor zei mijn broer nog: “Je moet haar kussen”.

Voor mij was het echt liefde op het eerste gezicht. Ik herinner me nog dat ik dacht: “Dat is ze.” We waren beiden heel jong maar toch wist ik het. Zij was de vrouw met wie ik mijn leven wou delen.

Wat is het meest romantische dat jullie al voor elkaar deden?

Sharon

We zijn nooit echt romantische zielen geweest. Maar wat ik wel heel romantisch vond was zijn steun tijdens de bevalling van ons tweede kindje. Bij elke wee stond hij naast mij om me aan te moedigen en zachte woorden toe te fluisteren. Hij heeft me echt bijgestaan en dat is precies wat ik nodig had op dat moment.

Donavan

Goh, 13 jaar is lang hé (lacht). Een sauna’ke organiseren en tijd doorbrengen met z’n tweetjes is op zich al romantisch. Ik kan niet meteen iets heel romantisch bedenken maar voor mijn 30ste verjaardag heeft ze een verrassingsfeestje georganiseerd met al onze vrienden en familie. Ook al had ik het stiekem wel een beetje door vond ik dat toch wel heel lief en romantisch.

We zetten de geliefden terug samen voor het tweede deel van het interview.

Hoe vullen jullie elkaar aan?

Sharon: Hij maakt me altijd rustig. Als ik boos ben, weet hij precies hoe hij daarmee moet omgaan. Hij weet hoe hij moet reageren en wat hij moet zeggen om me te kalmeren.

Donavan: Ik blijf meestal rustig. Wij hebben twee kindjes en vaak is zij degene die zich het snelst kwaad maakt.

Sharon: Ik heb helemaal geen geduld (lacht). Als ik alleen met hun ben zijn ze vaak ook veel wilder dan bij hem. Hij straalt zijn rust op hun af, denk ik.

Waar genieten jullie samen van?

Sharon: Van onze kinderen. (lacht) Alé ik toch!

Donavan: Maar we genieten ook wel samen hé. Ook al hebben we nu minder tijd met de kinderen.

Sharon: Ook wanneer onze jongste van 5 maanden in het ziekenhuis lag waren we daar voornamelijk mee bezig en maakten we minder tijd voor elkaar. Maar vandaag maken we tijd voor elkaar en hebben we de kindjes ook bewust niet meegenomen. Als we echt willen genieten gaan we lekker uiteten ook al heb ik wel moeite om iets zonder de kinderen te doen. Maar als we dan met z’n tweetjes zijn probeer ik het wel echt los te laten en te genieten.

Wat maakt jullie als koppel zo sterk?

Sharon: Wat ons sterker heeft gemaakt is het feit dat we uit elkaar zijn geweest. Ik denk dat we een jaar of anderhalf jaar uit elkaar zijn geweest.

Donavan: En of het nu goed of slecht gaat, we zijn er voor elkaar. We hebben altijd geweten hoe we elkaar kunnen ondersteunen. Zelfs als we ruzie maken, blijven we niet lang boos.

Donavan: Ja, we hadden allebei iemand anders.

Sharon: Ons zoontje was nog maar twee of drie maanden toen we uit elkaar gingen. Dat was niet de ideale periode maar ik was toch degene die de keuze maakte om weg te gaan.

Donavan: Ik werkte heel veel tijdens die periode. Iets teveel eigenlijk dus het was ook wel mijn schuld. Ik werkte soms 72 uur per week.

Sharon: Het was eigenlijk een beetje een samenloop van alles maar achteraf bekeken is dat wat ons sterker heeft gemaakt. Als ik toen niet beslist had om weg te gaan, denk ik niet dat we nu nog bij elkaar zouden zijn. We hadden die break echt nodig.Het was eigenlijk een beetje een samenloop van alles maar achteraf bekeken is dat wat ons sterker heeft gemaakt. Als ik toen niet beslist had om weg te gaan, denk ik niet dat we nu nog bij elkaar zouden zijn. We hadden die break echt nodig.

Donavan: Ik ben dan ook gestopt met dat werk. Het was voor mij ook genoeg geweest.

Sharon: Maar we zijn wel goed overeen blijven komen en zijn altijd in contact gebleven. Het is pas toen we uit elkaar waren dat we pas echt beginnen communiceren zijn. Zo zijn we uiteindelijk terug naar elkaar toegegroeid.

Donavan: Uiteindelijk had ik dan ook rustiger werk gevonden en tijdens die periode had Sharon iemand anders leren kennen. Dat deed me wel iets, maar ik had me neergelegd bij de situatie. Toen die relatie uiteindelijk toch op de klippen liep en ze terug single was, had ook ik al iemand nieuw in mijn leven.

Sharon: Toen ik hem met een andere vrouw zag, besefte ik dat er toch nog gevoelens in het spel waren en dat heeft mijn gevoelens voor hem nog meer versterkt. Sindsdien kunnen wij eigenlijk veel beter praten met elkaar.

Donavan: Weet je wat het is? Liefde en houden verschillen heel erg van elkaar. In het begin van de relatie zit je op een roze wolkje en voel je kriebels. Ik vond het echt wel erg dat we uit elkaar waren gegroeid maar moesten we vandaag weer door zo’n moeilijke periode gaan, dan zouden we daar heel anders mee omgaan. Vandaag houden we van elkaar en daar heb je uiteindelijk veel meer aan.

Wat was jullie leukste valentijnsdate?

Sharon: Zonder twijfel die ene valentijn dat we op hotel waren gegaan en toen we de kamer binnenkwamen er overal rozenblaadjes lagen.

Hoe vieren jullie jullie liefde dag in dag uit?

Donavan: Tijd maken voor elkaar en open communiceren is de beste manier om onze liefde te vieren dag in dag uit. Ook al kruipt er heel veel tijd in de kinderen proberen we toch altijd tijd te maken voor elkaar. Deze fotoshoot doe ik ook speciaal voor haar omdat ik weet dat ze dit graag doet.

Sharon: Ja, dit is echt mijn ding. Ik hou van photoshoots.

Donavan: Zij is fotogeniek en is altijd met Instagram bezig dus ik wist dat dit haar plezier ging doen.