Women of LolaLiza Lamia Women of LolaLiza Lamia

Maâta Lamia is al sinds haar 18 jaar werkzaam in de sociale sector. Haar vriendin Lamya vond dat ze het dan ook absoluut verdiende om beloond te worden voor haar voortdurend engagement.

Women of LolaLiza Lamia Women of LolaLiza Lamia

KAN JE JEZELF KORT VOORSTELLEN?

Ik ben Maâta Lamia, een 33 jarige opvoedster op een middelbare school. Ik ben gespecialiseerd in psychosociale en educatieve ondersteuning. Ondertussen voer ik deze functie al 7 jaar met veel plezier uit. Een groentje ben ik zeker niet meer! Ik zit namelijk al sinds mijn achttiende in deze sector.

Mijn vriendin Lamya heeft me genomineerd voor deze mooie award. Ze stelde een tekstje op waarin ze mij beschreef en haar mening over mij als persoon gaf. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat zij deze prijs verdient. Ze is zo gul en zorgzaam. De liefde en vriendschap die ze dagelijks aan iedereen biedt is hartverwarmend.

HOE MOETEN VROUWEN ELKAAR STEUNEN?

Wat voor mij erg belangrijk is, is solidariteit. Ik ben van mening dat vrouwen onderling elkaar altijd moeten steunen en aanmoedigen. Ik vind dat men elkeen naar waarde moet schatten en elkaar de kans moet bieden om zich verder te ontwikkelen. Wij vrouwen hebben de kracht om grootse dingen te realiseren door samen te werken en voor elkaar te zorgen.

WIE IS JOUW INSPIRING WOMAN?

Er is niet echt één vrouwelijke persoonlijkheid die me inspireert. Alle vrouwen vormen een inspiratiebron voor mij. Of het nu fulltime huismoeders zijn of succesvolle bedrijfsleiders, ze hebben me allemaal iets te leren.
In mijn dichte omgeving beschouw ik mijn moeder als mijn groot voorbeeld. Voor mij vertegenwoordigt ze kracht en moed in zijn puurste staat. Ze is er altijd in geslaagd haar moederleven, haar leven als een vrouw en haar professionele leven met een meesterhand te verzoenen. Daar bewonder ik haar enorm voor!

WAT IS HET BESTE ADVIES DAT JE OOIT HEBT GEKREGEN?

Als er een advies is dat ik zelf probeer toe te passen en door te geven aan anderen, dan is het wel dit: luister nooit naar zij die niet geloven in jouw capaciteiten, naar zij die jou niet capabel achten om jouw doelen te bereiken.
Als je een bepaalde droom of een bepaald project voor ogen hebt en je geeft jezelf voor de volle 100%, geraak je er wel. Helaas zullen er altijd mensen zijn die je zeggen dat het niet zal lukken, die je naar beneden trekken. Vergeet deze mensen! Geloof in jezelf, blijf op koers en dan zal je je doelen wel bereiken!

WAT IS JOUW POWER LOOK, IN WELKE OUTFIT KAN JIJ DE WERELD VEROVEREN?

Ik ben dol op jurkjes, maar mijn job staat me niet toe om er zoveel te dragen als ik zou willen. In geval van nood moet ik klaar staan om te rennen. Hierdoor draag ik vooral comfortabele outfits. Een jeans, een paar leuke sneakers en een pull zijn de perfecte elementen om de dag te trotseren.

WAT IS EEN BELANGRIJKE BOODSCHAP DIE JE AAN ANDERE VROUWEN WIL OVERBRENGEN?

Hou van jezelf en heb vertrouwen in wat je doet. De rest zal wel volgen. Accepteer nooit minder dan wat je denkt te verdienen.