Women of LolaLiza Julie Van den Driesschen Women of LolaLiza Julie Van den Driesschen

Na weken zwoegen om haar beste bakkunsten te tonen, ging voor Julie een droom in vervulling: ze won Bake Off Vlaanderen. Een powervrouw met baktalent!

Women of LolaLiza Julie Van den Driesschen Women of LolaLiza Julie Van den Driesschen

Welke impact heeft die winst op je leven?

“Het heeft mijn leven grondig veranderd. Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt. Plots krijg ik allerlei kansen. Die grijp ik natuurlijk met beide handen. Door die wedstrijd te winnen, heb ik namelijk heel wat angsten overwonnen. Mijn zelfvertrouwen kreeg echt een boost!”

Het heeft je vast al heel wat leuke ervaringen opgeleverd. Kan je enkele voorbeelden geven?

“Ik vond het bijvoorbeeld erg fijn om voor Njam TV opnames te doen. En binnenkort komt mijn ultieme droom uit: een bakboek uitbrengen, de perfecte combinatie tussen bakken en schrijven. Ik werk daarvoor samen met Denise Kuppens. Zij geeft veganistische alternatieven voor de klassieke patisserierecepten die ik uitwerk.”

Wat is voor jou een powervrouw?

“In mijn ogen is dat een vrouw die helemaal haar ding doet en sterk in haar schoenen staat. Daarom ben ik bijvoorbeeld een grote fan van tv-kokkin Nigella Lawson. Een topmadam die op een zwoele en vrouwelijke manier alles uitlegt. Je krijgt meteen zin om te koken en bakken als je haar bezig ziet.”Ontdek hun verhalen